Szavazás
Melyik a kedvenc táncod?
Cha-cha-cha
Rumba
Samba
Jive
Country

 

Latin-amerikai táncok Standard táncok Divattáncok
     
cha-cha-cha angol keringő merenque
jive bécsi keringő rock&roll
rumba tangó salsa
samba slow-fox (country)
paso doble quickstep  

 

 

 

 

 

Latin-amerikai táncok:

 

- Cha-cha-cha: Temperamentumos zenére előadott, igen népszerű divattánc. Játékos hangvételű, vidám figurákkal tarkított, variációkban gazdag és rendkívül ötletdús latin-amerikai eredetű tánc.

- Jive: Jive egy szembetűnően eleven, fiatalos, tréfás, temperamentumos, ritmusos tánc, melyben a párok lépéseikkel a zenei hangsúlyt emelik ki.
 

- Rumba: A "szerelmesek táncának" is szokták nevezni. Szenvedélyes, erotikus mozdulatokkal átszőtt csábító tánc, melyben a nő kihívó csípőmozgással arra törekszik, hogy elcsábítsa partnerét. Az izzó szerelmi versengésben a férfi és nő közötti belső vonzalom fejeződik ki.


- Samba: A káprázatos hangulatú, híres Riói Karnevál samba táncosai világszerte népszerűvé és divatossá teszik ezt a táncot. A lendületesen hullámzó táncmozgást vérpezsdítő ritmusú zene kelti életre.
 

- Paso Doble: A Paso Doble spanyol eredetű tánc, táncparketten ritkán látható, esetleg önállósult változatban színpadon. Az 1920-as években terjedt el bikaviadal-pantomim név alatt. Mai formáját Franciaországban alkották meg, ahol eleinte főleg táncművészek táncolták, mielőtt show- és később versenytáncként a tánctanárok felfedezték volna.

 

Standard táncok:

 

- Angol keringő: Eleganciájának köszönhetően számos bál nyitótáncaként láthatjuk. Nem véletlenül kapta a "táncok királynője" elnevezést. A legharmonikusabb standard tánc, melyre a ritmikusan lendülő, térben haladó forgómozgás jellemző

- Bécsi keringő: Gyors tempójú tánc, mely szárnyaló, teret betöltő forgásokból és lépésekből áll. Elegáns stílusú, régi hagyományokra visszavezethető, nevét a talajon suhanó lábak forgó mozgásáról kapta. Diadalmenetét a csodásan megkomponált keringő-melódiáknak is köszönheti.


- Tangó: Érdekességét a kemény és lágy, férfias és nőies, erőteljesen előre haladó, majd hirtelen lefékeződő mozgások és a gyors fejrándítások adják. Ritmusa a szenvedélyes dinamizmus és a feszült szünet között váltakozik.


- Slow-fox: Művészien megformált, igényes tánc, mely a hanyag eleganciával előadott, harmonikus mozgásban nyilvánul meg. Jellegzetessége a hosszan elnyújtott, hullámszerű, sikló járómozgásban bontakozik ki.

 

Divattáncok:

 

     - Merengue: Dallamos, táncra ösztönző zenéjére oldal- és körkörös irányban mozognak a táncosok. Forgatásokkal tarkított egyszerű lépései könnyedén megtanulhatók. Vidám hangulata teszi igazán kedveltté.


- Rock and Roll: Egyike a legkedveltebb táncoknak. Lendületes, divatos zenéjére az emberek mindig és mindenhol szívesen táncolnak. Dinamikus mozgások, ugráló lépések jellemzik. Töretlen sikerét a látványos, könnyen elsajátítható figuráinak is köszönheti. Szalonképesebb változata a Jive.         


- Salsa: Egyszerre érzéki, izgalmas és csábítóan tüzes. Kifejeződik benne a latin szenvedély forró hangulata. A Kubai Salsa-t látványos karmozgások, körvonalas figurák, íves vezetésű mozdulatok és kifinomult forgás- és lábtechnikák jellemzik. A mozdulatok boldogságot és játékosságot elegyítenek a tánc révén.
     

Naptár